November 15-én szervezik meg idén a rezidensvizsgát

November 15-én szervezi meg az egészségügyi minisztérium a rezidensorvosi helyekre és állásokra kiírt vizsgát, amely idén is a bukaresti, kolozsvári, craiovai, iaşi-i, marosvásárhelyi és temesvári központban zajlik majd – derül ki a Hivatalos Közlönyben megjelent miniszteri rendeletből.

A vizsgára jelentkező orvosoknak, fogorvosoknak és gyógyszerészeknek 500 lejes beiratkozási díjat kell fizetniük – írja elő egy másik rendelet. A teszt jellegű vizsgán négy óra áll rendelkezésre a 200 kérdés megválaszolására. A sikeres vizsgához a kérdések 60 százalékára kell helyes választ adni. A hely- és posztválasztás az elért pontszám függvényében zajlik. 

A rezidensi helyet elfoglalók a rezidensképzés időtartamával megegyező időre szóló munkaszerződést kötnek majd azzal az egészségügyi intézménnyel, amelyhez felvételnek nyernek. A rezidensorvosi állást elfoglalók határozatlan idejű munkaszerződést írhatnak alá. 

Jelentkezni a megyei közegészségügyi igazgatóságok közvetítésével lehet, a jelentkezési iratcsomót pedig kizárólag postán vagy futárszolgálattal lehet elküldeni, átvételi elismervénnyel, október 8-a és 20-a között. A vizsga a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott óvintézkedések mellett zajlik majd.

(Címlapi illusztráció forrása: pexels.com)

Kapcsolódók

Kimaradt?