17 kortárs művészeti kiállítással kezdődik az ősz Kolozsváron

Az egykori gyárépületből lett Centrul de Interes kiállítótereiben olasz, magyar, belga kortárs művészek állítanak ki, de több mint 30 hazai művész és designer is bemutatkozik. Szeptember 11-én, pénteken 16 és 20 óra között látogathatók először az új tárlatok, derül ki a galériaegyüttes közleményéből.

Az olasz kortárs művészetet Alfredo Pirri és Valentina Valentini képviseli. Pirri, aki a Velencei Biennálé rendszeres kiállítója, és a New York-i MoMában is szerepelt, Passi (Lépések) című ciklusának részeként tükörfelületté változtatja az Atrium terem padlóját, amelyen a látogatók sétálhatnak. A megnyitón a Broken című performanszt Andreea Jura, a Kolozsvári Román Opera balerinája adja elő. Valentina Valentini kurátor az olasz videoművészet történetét mutatja be nemzetközi körútra készülő kiállításán.

A BAZIS Contemporary galéria Szűcs Attila Transhuman Etudes című festménysorozatát és Virgilius Moldovan On discussion című szoborkiállítását mutatja be. Utóbbi méretükkel, groteszk pózaikkal zavarba ejtő szobrokat sorakoztat fel, amelyek a szexualitás, a gyerekkori szorongás, magány, obszcenitás és a voyeurizmus témáit vetik fel.

A CAMERA kiállítótér Tomas Bachot belga fotográfus rendhagyó kiállítását látja vendégül. A művész szíriai polgárok Google Mapsen közzétett 360 fokos felvételeit gyűjtötte össze.

Emellett számos hazai művész kiállítása és projektjei tekinthetőek meg péntektől a helyszínen, a Centrul de Interes rezidens művészei pedig meghívott kollegáik munkáit állítják ki a műtermeikben. Részletek itt olvashatóak.

Pénteken az 1., 3., 4. és 5. emeleten található kiállítások 16 és 20 óra között látogathatóak. A közönséget a járványügyi előírásoknak megfelelően, korlátozott számban engedik be a kiállítóterekbe. Szeptember 12-től október 17-ig pedig keddtől szombatig 16 és 19:30 között látogathatóak az 1. és 4. emeleti kiállítások. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?