Arad megye: új helyszínen aratott győzelmet RMDSZ-es jelölt

Az eddigiekhez képest egy új helyszínen is RMDSZ-es polgármester nyert Arad megyében a vasárnapi helyhatósági választásokon: az Arad melletti Sofronyán az eddigi alpolgármester, a szentpáli illetőségű Sandu Krisztián kapta a legtöbb szavazatot.

Faragó Péter parlamenti képviselő, az RMDSZ Arad megyei szervezetének elnöke érdeklődésünkre elmondta: Kisiratoson Korondi-Józsa Erikának, Nagyiratoson Papp Attilának, Németperegen Kovács Imrének, Tőzmiskén pedig Haász Tibornak sikerült újabb polgármesteri mandátumot nyerniük. Az igazán nagy eredmény, hogy a román többségű Sofronyán a szentpáli RMDSZ jelöltje, Sandu Krisztián eddigi alpolgármester kapta a legtöbb szavazatot.

Érdeklődésünkre Sandu Krisztián elmondta, hogy több mint 480 szavazatot kapott, de a tanácsosi listákra leadott voksok száma és aránya még nem ismert. A választási hatóság adatai szerint Sofronyán, a községközpontban 57,38 százalékos volt a részvételi arány (1057 szavazó), míg a közigazgatásilag hozzá tartozó, és a többnyire magyarok által lakott Szentpálon 69,74 százalékos (438 szavazó).

Gratulálunk Sandu Krisztiánnak az első polgármesteri mandátumához Sofronya községben!

Közzétette: RMDSZ Arad Megye – 2020. szeptember 27., vasárnap

 

Erdős Bálint személyében Szinte községben is RMDSZ-es polgármester volt eddig, aki szintén indult a választásokon, de onnan még nem tudni részeredményeket.

A helyhatósági választások eredményéről szóló hírfolyamunkat itt olvashatja.

(Nyitóképen: Sandu Krisztián | Fotó: rmdszarad.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?