Arad megye: egyelőre elmarad a magyar részvétel az átlagtól

Az RMDSZ párhuzamos mérése alapján egyelőre elmarad a magyarok részvételi aránya a vasárnapi szavazáson az átlaghoz képest – közölte Faragó Péter parlamenti képviselő, az RMDSZ Arad megyei szervezetének elnöke.

Az érdekvédelmi szövetség a magyarlakta településeken végzett párhuzamos számolást, és az volt a következtetés, hogy a magyar szavazók aránya a négy évvel ezelőttihez képest is alacsonyabb egyelőre. „Fontos, hogy az emberek éljenek a szavazati jogukkal, ne hagyják, hogy mások döntsenek helyettük, mások szavazatával olyanok kerüljenek a településeik élére, akiket nem szeretnének” – mondta Faragó Péter.

Az RMDSZ 12 Arad megyei községben és városban állított polgármesterjelöltet, de összesen 17 településen indított képviselőjeleteket, emellett a megyei önkormányzati elnöki tisztségre is van jelöltje Faragó Péter személyében (s teljes listát is letettek).

Mi már szavaztunk! Menj el te is és bíztasd erre családod és ismerőseid is! #fejlődőtelepülések #erősközösségek #szeptember27 #RMDSZ #énmárszavaztam

Közzétette: Faragó Péter – 2020. szeptember 26., szombat

 

Arad megyében délután fél hatig 137 434-ezn szavaztak, ez 35,24 százalékos részvételi arányt tesz ki.

A helyhatósági választásokról szóló hírfolyamunkat itt olvashatja.

(Nyitókép: Papp Attila nagyiratosi polgármester és Faragó Péter parlamemnti képviselő | Forrás: RMDSZ Facebook-oldal)

Kapcsolódók

Kimaradt?