Csalási kísérletre figyelmeztet a Maros megyei RMDSZ

Több rendellenességet is jelentettek már vasárnap folyamán Maros megyei választókörzetekből. Figyeljenek oda maximálisan, hogy hány szavazólapot kapnak, és hogyan szavaznak – erre kéri a választókat és a szavazóbiztosokat Kovács Levente, a Maros megyei RMDSZ ügyvezető elnöke.

„A régi rendszer megpróbálja elcsalni a választást Maros megyében is. Több helyen a kelleténél több szavazólapot kaptak kézbe a választók, illetve volt, ahol hiányzott a kontroll pecsét a szavazólapról. Mindez azért történik, mert meg akarják akadályozni, hogy Maros megyét továbbra is magyar ember vezesse. Politikai ellenfeleink tudják, hogy tisztességesen nem győzhetnek, ezért nem akarják a választókra bízni az eredményt" – részletezte az ügyvezető elnök.

Kovács Levente közölte, délelőtt feljelentést tettek a Városi Választási Bizottságnál csalásért. "Arra kérjük szavazóbiztosainkat és választóinkat, hogy legyenek nagyon figyelmesek, nézzék meg, hogy megkapják-e mind a négy szavazólapot, fel legyen töltve a tintatus, és legyen minden szavazólap kontroll pecséttel ellátva”- fogalmazott a politikus.

A helyhatósági választásokról szóló hírfolyamunkat itt olvashatja.

Kapcsolódók

Kimaradt?