Marcel Ciolacut választották pártelnöknek a PSD kongresszusán

Marcel Ciolacut választották elnöknek a Szociáldemokrata Párt (PSD) szombati rendkívüli online kongresszusán. Ellenjelöltje Eugen Teodorovici szenátor volt. Ciolacu 1310, Teodorovici 91 szavazatot kapott, 49 szavazat érvénytelen volt.

A megválasztott elnök megnevezte a kongresszuson a párt vezető csapatát is, amelynek összetétele a következő: Gabriela Firea, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Vasile Dâncu, Mihai Tudose, Olguţa Vasilescu, Gabriel Zetea, Radu Moldovan, Daniel Băluţă, Doina Fedorovici, Victor Negrescu, Decebal Făgădău, Ionuţ Pucheanu, Dragoş Benea, Claudiu Manda, Titus Corlăţean, Laurenţiu Nistor.

Székfoglaló beszédében Marcel Ciolacu elmondta, teljesen más hozzáállásra van szükség a párton belül és kívül egyaránt. "Egy teljesen más hozzáállásra van szükség úgy a párton belül, mint azon kívül. Felelősebbnek kell lennünk a románok felé, hinnünk kell egymásban, támogatnunk kell egymást, és véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy bizalmatlanságot keltünk egymás között" - nyilatkozta a pártelnök.

Azt mondta: Paul Stănescuval együtt kilenc hónapig „türelmesen tartották az egyensúlyt a párton belül”, nem siették el a választásokat, csak azért, hogy győzzenek, és úgy véli: sikerült megtalálniuk a párt szempontjából legjobb megoldásokat, az előttük álló „két nehéz vizsga” előtt.

Ciolacu szerint a PSD  célja, hogy a helyhatósági választások után is az ország legnagyobb pártja maradjon. Ezt úgy kell elérni, mutatott rá, hogy a legtöbb polgármestere, megyei tanácselnöke, helyi és megyei tanácsosa legyen. Kijelentette: egyetért Paul Stănescu pártfőtitkárral abban, hogy „aki megnyeri a helyhatósági választásokat, az nyeri majd a parlamenti választásokat is”.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?