Bukarestben rekedt több tucat Srí Lanka-i vendégmunkás

Felbontották 36 Srí Lanka-i vendégmunkás szerződését egy Botoșani megyei községben működő varrodában, miután egyiküknek pozitív lett a koronavírus-tesztje, és a hatóságok valamennyijüket hatósági karanténba helyezték.

A 14 napos vesztegzár letelte után a Srí Lanka-i munkavállalókat hazaküldték: két autóbusszal a bukaresti opoteni-i repülőtérre utaztatták azzal, hogy repülővel hazájukba viszik majd őket. Vasárnap este értek a reptérre, ahol kiderült, hogy egyetlen járat sincs, mert a délkelet-ázsiai ország nem fogad polgári utasszállító gépeket.

Néhány óra elteltével Violeta Alexandru munkaügyi miniszter is megjelent a helyszínen, és azt nyilatkozta, hogy egy charter járattól lehetne elszállítani a távol-keletieket, de előbb tisztázni kell, ki fizeti az útjukat.

 

A tárcavezető azt is mondta, hogy utánajárnak: törvényesen bontották-e fel a munkaszerződéseket, és hogy a volt munkaadónak kellett volna-e biztosítani a repülőjegyeket vagy sem. A helyzet megoldásáig a román hatóságok a fővárosban szállásolták el a Srí Lanka-i vendégmunkásokat.

(Nyitókép forrása: Digi24)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?