Négy nepáli vendégmunkás érkezik hamarosan Ditróba

Egy hónapon belül négy nepáli vendégmunkást alkalmaz az a ditrói pékség, ahol jelenleg – a helyiek egy részének tiltakozása ellenére – már három Srí Lanka-i pékmester dolgozik.

A cég ügyvezetője, Köllő Katalin pénteken a Mediafax hírügynökségnek elmondta, a vendégmunkásokat egy nemzetközi munkaközvetítő ügynökségen keresztül a segítségével szerződtetik. Ez ugyanaz az ügynökség, amelyik a Srí Lankai-i munkaerőt biztosította a ditrói pékségnek.

A három Srí Lanka-i vendégmunkásból kettő a kenyérsütő részlegen dolgozik, egy pedig a péksüteményeket készítő részlegen. „A nepáliaknak is van szakmai tapasztalatuk, elválik majd, hogy melyik részlegen adunk nekik munkát” – mondta Köllő Katalin.

A cégvezető fenntartja, hogy hivatalosan továbbra sem kapták meg, ezért nem válaszoltak még a több mint 1800 ditrói polgár által aláírt petícióra, amelyben a helyiek többek között azt követelik a pékségtől, hogy ne alkalmazzon külföldi munkaerőt, amíg a munkanélküliség a községben nem csökken 2 százalék alá.

Kapcsolódók

Kimaradt?