A bölcsődék és óvodák megnyitását kéri a romániai szülők szövetsége

A bölcsődék és óvodák megnyitását kéri a Szülői Egyesületek Országos Szövetségének elnöke, mert a szükségállapot május 15-ei megszűnésével nagyon sok romániai család nehéz helyzetbe kerül.

Iulian Cristache a HotNewsnak azzal érvelt, hogy a tanév végéig zárva maradnak a tanintézmények, de a a 12 évesnél fiatalabb gyerekek szülei május 15-től már nem lesznek jogosultak a fizetésük 75 százalékával járó gyermekfelügyeleti szabadságra.

„Nem minden család tud bébiszittert fizetni vagy nagyszülőkre bízni a gyerekeket. A bölcsődék, óvodák megnyitása sokat segítene rajtuk. Ezek az intézmények nem lesznek zsúfoltak, mert vannak szülők, akik otthon tudnak maradni a gyermekeikkel. Tárgyalni fogunk erről az oktatási minisztériummal” – mondta a szülői szövetség elnöke.

Iulian Cristache szerint fel kell készülni arra, hogy ősztől is csak távoktatásban folytatódhat a tanítás az iskolákban, mert az ország nem fog megszabadulni a koronavírustól, és a védőoltás sem készül el addig. Ehhez szerinte további befektetésekre lenne szükség.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Nyitokép forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?