banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif
DNA

Borboly ügyvédje: leghamarabb jövő héten tárgyalják a DNA fellebbezését

Megfellebbezte a korrupcióellenes ügyészség (DNA) a Marosvásárhelyi Táblabíróságnak azt a keddi döntését, hogy szabadlábon védekezhet a hivatali visszaélés gyanújával hétfőn őrizetbe vett Hargita megyei tanácselnök, Borboly Csaba és három feltételezett tettestársa – tudtuk meg a tanácselnök ügyvédjétől.

Sergiu Bogdan elmondta, az óvást a bukaresti legfelsőbb bíróság tárgyalja majd, miután megkapták a Marosvásárhelyi Táblabíróság ítéletének indoklását. Az ügyvéd szerint a tárgyalásra leghamarabb jövő héten kerülhet sor a fővárosban.

Sergiu Bogdan kérdésünkre elmondta, nem szívesen bocsátkozik annak latolgatásába, hogy mekkora esélye van az ügyészségi óvás elfogadásának. „A Marosvásárhelyi Táblabíróság korrekt döntést hozott. Reméljük, hasonlóan jár el a legfelsőbb bíróság is” – mondta Borboly Csaba ügyvédje.

Mint ismert, a DNA kedden a négy gyanúsított 29 napos vizsgálati fogságba helyezését kérte a táblabíróságtól. Az az ítélet született, hogy Borboly és feltételezett tettestársai szabadlábon védekezhetnek, ám harminc napig nem hagyhatják el Csíkszeredát.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?