Borboly-ügy: Sófalvi Lászlót is őrizetbe vették

Borboly Csaba tanácselnökön és két feltételezett tettestársán kívül a Hargita megyei önkormányzat volt alelnökét, Sófalvi Lászlót is őrizetbe vette hétfőn a korrupcióellenes ügyészség (DNA). Erről a vádhatóság kedden tájékoztatott közleményben.

A DNA egyelőre nem közölte, hogy mivel gyanúsítják Sófalvit. Mint megírtuk, Borboly Csabát folytatólagosan elkövetett hivatali visszaéléssel, csúszópénz folytatólagos elfogadásával, magánokirat-hamisításra való felbujtással, hamis irat felhasználására való felbujtással és hamis feljelentéssel gyanúsítják.

Pálffy Domokos megyei tanácsost érdekellentéttel és olyan, a tisztségével összeférhetetlen kereskedelmi-pénzügyi műveletek végrehajtásával gyanúsítják, amelyekből anyagi haszna származott. Csiszér Botondot, a megyei útügyi igazgatóság ügyvezetőjét is közérdek ellen elkövetett hivatali visszaélésben való bűnsegédkezéssel, okirat-hamisítással, magánokirat-hamisítására való felbujtással gyanúsítják.

A négy őrizetbe vett személy szabadlábra helyezéséről kedden dönt a Marosvásárhelyi Táblabíróság.

A Csík Terület Ifjúsági Tanácsa közleményt adott ki, melyben támogatásukról biztosítják Borbolyt és családját. Állásfoglalásuk szerint hihetetlennek tartják, hogy a poltikust őrizetbe vette a korrupcióellenes ügyészség. „Borboly Csaba közéleti tevékenysége mindig is példaértékű volt a csíki fiatalok számára. Mindig is példát mutatott számunkra lendületből, tenni akarásból, proaktivitásból, vonalasságból. Bízunk benne, hogy mihamarabb kiderül, az elnök törvényesen járt el, és az őt érintő vádakban ártatlan” – olvasható a közleményben, amely szerint a megyeelnököt érintő vádak politikai lejáratás eszközei.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?