DNA

A DNA őrizetbe vette Borboly Csaba feltételezett bűntársait is

Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök mellett a Hargita megyei önkormányzati testület egyik képviselőjét és az önkormányzatnak alárendelt útügyi igazgatóság ügyvezetőjét is őrizetbe vette a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) marosvásárhelyi területi szolgálata - közölte hétfőn este honlapján a vádhatóság.

A DNA Borboly Csabát folytatólagosan elkövetett hivatali visszaéléssel, csúszópénz folytatólagos elfogadásával, magánokirat-hamisításra való felbujtással, hamis irat felhasználására való felbujtással és hamis feljelentéssel gyanúsítja.

A vádhatóság közleménye szerint Borboly Csaba indokolatlanul fizetett ki jelentős, útjavításra szánt összegeket egy olyan cégnek, amely a szintén őrizetbe vett Pálffy Domokos megyei önkormányzati képviselő tényleges irányítása alatt működött. Ezzel - mint a közleményben olvasható - közel 1,8 millió lej kárt okozott az államnak.

A DNA közleménye szerint Borboly Csaba megkövetelte egy cégtől, hogy az önkormányzat által kifizetett összeg tíz százalékával támogasson egy egyesületet. Az ügyészség úgy vélte, a tanácselnök a nyomok eltüntetése céljából követett el további törvénytelenségeket, így 2011-ben hamis iratok kiállítására bujtott fel másokat, hogy a Számvevőszék előtt igazolja a kifizetéseket, 2012-ben pedig - amikor az ügyészség vizsgálni kezdte az ügyet - egy rendőrségi feljelentéssel próbálta kendőzni az ügyet.

Az ügyészség mindhárom gyanúsított 29 napos előzetes letartóztatását kezdeményezte.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?