Megkezdték a mobilkórház építését az aradi Expón

Vasárnap reggel megkezdték egy mobilkórház építését az aradi Expo kiállítási központ pavilonjaiban – tájékoztatott a katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU).

A katonai tábori kórházat a koronavírusos megbetegedések számának növekedése esetére készítik elő. A Mosóczy-telepi új tbc-kórházat korábban kiürítették, hogy ott biztosítsanak helyet a fertőzésgyanús pácienseknek, de a 100 kórházi ágyból 99 már foglalt (nem minden beutaltról derült ki, hogy elkapta a koronavírust).

Az Expón 150 kórházi ágyat rendeznek be, ezeket – matracokkal, ágyneműkkel együtt – az állami különleges tartalékalapokat kezelő hatóság bocsátotta Arad rendelkezésére. Az építkezésbe a az aradi tűzoltóság mellett a várban állomásozó 191-es számú gyalogsági zászlóalj hivatásos katonáit vonták be.

Aradon az országos közegészségügyi intézet vasárnap reggeli adatai szerint 128 koronavírusos beteget tartanak nyilván, s eddig 11-en estek a járvány áldozatául. Legutóbb, csütörtökön egy 59 éves férfi hunyt el, de a koronavírusteszt – pozitív – eredménye csak pénteken érkezett meg.

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

Kapcsolódók

Kimaradt?