Csíkszeredában részlegesen bezárattak két üzletközpontot

Bezárnak két csíkszeredai üzletközpontot, döntötték el a városi kataszrófavédelmi bizottság hétfői ülésén. A Tulipán Áruházban és a piaccsarnok fölötti üzletközpontban hétfőtől csak az élelmiszereket, gyógyszereket, tisztítószereket és állateledelt árusító üzletek tarthatnak nyitva. A polgármesteri hivatal ugyanakkor védőmaszkkal és védőköpennyel segíti a frissen létrehozott fogorvosi állandó ügyeletet. A téliesre fordult időjárás miatt felfüggesztették a város tavaszi nagytakarítás.

A csíkszeredai katasztrófavédelmi bizottság hétfői ülésén áttekintették a szombaton bejelentett 2-es számú katonai rendeletet, és megállapították, hogy Csíkszeredában már többnyire gyakorlatba ültették az abban rögzítetteket – közölte sajtótájékoztatón Ráduly Róbert polgármester, a bizottság elnöke.

A bizottság ugyanakkor két új intézkedést hozott. Igény esetén maszkkal és köpennyel támogatják a Kőrösi Csoma Sándor utca és a Temesvári sugárút találkozásánál levő épületben (Temesvári sugárút 4. szám) kialakított fogorvosi állandó ügyeletet. Másrészt bezáratják az üzletközpontoknak azon egységeit, amelyek nem élelmiszert, gyógyszert, tisztítószert vagy állateledelt árusítanak. Két ilyen egység esik az intézkedés hatálya alá: a Tulipán Áruház, valamint a városi piac épületének emeleti üzletközpontja.

A polgármesteri hivatal arról is tájékoztatta Csíkszereda lakosságát, hogy a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt hétfőtől kezdődően három napra felfüggesztjük a tavaszi nagytakarítást. Legközelebb – ha az időjárás megengedi – csütörtökön takarítanak, és folytatják a munkát a korábban ismertetett program szerint. A havazás miatt kimaradt utcák, övezetek takarítására április 3. után térnek vissza. A hivatal közlése szerint a magánházak lakói esetében szerdától kezdődő lomtalanítás menetét nem befolyásolja a nagytakarítás felfüggesztése.

A bizottság és a polgármesteri hivatal továbbra is fokozottan kéri, elsősorban az időseket, hogy csak szükség esetén hagyják el otthonaikat. Az Időseinkért elnevezésű program keretében amúgy jelenleg 12 személyt szolgálnak ki. A bevásárlásban segítséget kérő 65 év feletti csíkszeredai lakosok a 0735-209-455-ös telefonszámon vagy a social@szereda.ro e-mail címen jelentkezhetnek.

 

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala tájékoztatja a lakosságot, hogy a személyes ügyintézés felfüggesztése miatt telefonon, e-mailen és faxon történik az ügyintézés. Közölték a különböző ügyintézésekre létrehozott gyűjtőcímeket is:
Anyakönyvi ügyintézés: starecivila@szereda.ro
Szociális témájú ügyintézés: social@szereda.ro
Adókkal és illetékekkel kapcsolatos ügyintézés: impozite@szereda.ro
Gépkocsi-beiratáshoz szükséges ügyintézés: auto@szereda.ro
Közbeszerzésekkel kapcsolatos ügyintézés: achizitii@szereda.ro
Kulturális, tanügyi és ifjúsági témájú ügyintézés: csikinfo@szereda.ro
Urbanisztikai ügyintézés: urban@szereda.ro
Általános ügyintézés: varoshaza@szereda.ro
A dokumentumokat aláírva, pecsételve és szkennelve várják.

(Címlapfotó forrása: Csíkszereda polgármesteri hivatala)

Kapcsolódók

Kimaradt?