Szilágyi Róbert István az RMDSZ Szilágy megyei tanácselnök-jelöltje

Szilágyi Róbert István az RMDSZ támogatásával indul a közelgő helyhatósági választásokon a Szilágy megyei tanács elnöki tisztségéért – szavazott csütörtökön a szövetség döntéshozó testülete, az MKT.

A tegnap megtartott MKT-gyűlésen rangsorolták a megyei tanácsosjelölteket, valamint a testület bizalmat szavazott Szilágyi Róbert Istvánnak, a Szilágy megyei tanács jelenlegi alelnökének, a tanácselnöki tisztség jelöltségéhez.

Szilágyi Róbert értékelő beszédében beszámolt az elmúlt 4 év munkájáról, amit alelnökkét végzett a Szilágy megyei tanácsban. „Az elmúlt 4 évben több, mint 100 millió eurót sikerült megpályázni, aminek nagy részét az infrastruktúrára fordítottuk, az utak javítására, valamint a nagyszabású kórházi beruházásokra” – fogalmazott.

A Szilágy Megyei Kórház fejlesztését szolgáló beruházások nagy hangsúlyt kaptak az elmúlt években, ezek közül a következőket említették: a járóbeteg részleg, az egynapos beutalási részleg, a műtőtermi, valamint a sűrgősségi részlegnek a kibővítése, a kórház orvosi eszközökkel és berendezésekkel való felszerelése, a kórházhoz tartozó víztározó modernizálása, egy 81 férőhelyes parkoló, valamint zöldövezet kiépítése. Ezek között vannak befejezett projektek, néhány projektet viszont a következő időszakban valósítanak meg.

„Külön ki szeretném emelni azt a hozzájárulást, amit az RMDSZ Seres Dénes képviselő által eszközölt ki az állami éves költségvetésekből a kórház fejlesztésére. Ezeknek az összértéke az elmúlt 3 évben közel 35 millió lej” – tette hozzá az alelnök. Szó volt a Szilágy megyei tanács saját programjairól is, amelyek közül a szociális, ifjúsági és műemlékvédő programokra szánt összegeket ismertette az alelnök.

Szilágyi Róbert István végezetül arról számolt be, hogy milyen mértékben tudta a megyei tanács az elmúlt években a helyi önkormányzatokat finanszírozni, majd pedig megköszönte a szövetség támogatását. „Az elmúlt években és különösen a 2019-es és 2020-as évben nagy mértékben tudtuk segíteni önkormányzatainkat. Egy erős csapattal, erős támogatással együtt tovább tudunk dolgozni a közösségeinkért” – fogalmazott.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?