Pénteken dönt polgármesterjelöltjéről a kolozsvári RMDSZ

A kolozsvári önkormányzati képviselői listára öten, a megyei tanácsosi listára kilencen jelentkeztek jelöltnek a március 3-i határidőig a Kolozs megyei RMDSZ-nél. A városi szervezet pénteken dönt a polgármesterjelöltről.

A Kolozs megyei RMDSZ közleménye szerint az eddigi önkormányzati képviselőik mellett sikerült új embereket is megszólítaniuk, akik vállalják a megmérettetést és a munkát a következő négy évben. A Kolozs megyei önkormányzati listát a Megyei Képviselők Tanács (MKT) rangsorolja. A tájékoztatás szerint kilencen méretkeznek meg a március 13-i MKT-ülésen. A jelöltek között vannak, akik már több mandátumon át a megyei önkormányzatban tevékenykednek, de van öt olyan személy is, akik eddig nem szerepeltek a tanácsosok között, közöttük két hölgy is.

Az RMDSZ kolozsvári szervezete pénteken rangsorolja tanácsosjelöltjeit, és ekkor döntenek a polgármesterjelöltről is – tudtuk meg Csoma Botond megyei elnöktől. Jelenleg a kolozsvári önkormányzatban öt képviselő tevékenykedik az RMDSZ színeiben. A 2020-as helyhatósági választásokra szintén öt személy jelentkezett a megmérettetésre, a két eddigi tanácsos mellett három új jelölt is versenyben száll.

(Nyitókép: Illusztráció | Forrás: RMDSZ)

Kapcsolódók

Kimaradt?