Eddig öt RMDSZ-es polgármesterjelölt van Temes megyében

A jelenlegi két polgármesteri és hét alpolgármesteri mandátum megőrzése, illetve a megyei közgyűlésbe való bejutás az RMDSZ Temes megyei szervezetének a fő célja az idei helyhatósági választásokon.

A bánsági RMDSZ-szervezet közleménye szerint a szövetség Temes megyei tanácselnökjelöltje Marossy Zoltán RMDSZ-elnök lesz, és a Területi Állandó Testület döntése értelmében Farkas Imre alelnököt, temesvári alpolgármestert indítják a megyeszékhely, Pozsár József alelnököt pedig Lugos polgármetserjelöltjeként.

Ezenkívül hárman jelezték, hogy az RMDSZ színeiben indulnának polgármesterjelöltként az idei választásokon: Ihász János, Igazfalva és Csáki Károly, Végvár hivatalban lévő polgármesterei, továbbá Tóth Gábor, Zsombolya jelenlegi alpolgármestere. Mivel mindhárom településről csak egy-egy pályázat érkezett, a felsorolt pályázók lesznek az RMDSZ polgármesterjelöltjei – írták.

Azokon a településeken, amelyeken senki sem pályázott a polgármesterjelöltségre, a helyi vezetőség és az Állandó Testület együtt dönt a jelöltekről.

 

Marossy Zoltán megyei RMDSZ-elnök korábban a Maszolnak elmondta, hogy az idei helyhatósági választásokon szeretnék megőrizni eddigi pozícióikat – két polgármesteri és hét alpolgármesteri mandátumot –, de a célkitűzések közé tartozik a megyei tanácsba való visszakerülés. A 2000–2004 közötti ciklus óta nem volt RMDSZ-es képviselő a megyei közgyűlésben. Temes megyében 99 önkormányzat van, 31 közigazgatási egységben működik RMDSZ-szervezet, de Marossy számításai szerint legalább 60 városban és községben kellene jelöltlistát állítania a szövetségnek, hogy esélye legyen átlépni az 5 százalékos bejutási küszöböt a megyei tanács esetében.

(Nyitókép: Marossy Zoltán megyei RMDSZ-elnök és Farkas Imre, Temesvár alpolgármestere | Fotó: Temesvári Rádió)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?