Koronavírus: Háromszéken 34 tünetmentes személy van házi karanténban

A koronavírussal szembeni óvintézkedésként Háromszéken 34 személy van házi karanténban, de egyiküknek sincs betegségre utaló tünete, tájékoztat a Kovászna megyei prefektúra. Hozzáteszik, hogy minden érintettet felügyel a közegészségügyi Ióigazgatóság, de senkinél sem igazolódott be a koronavírussal való fertőzés.

A háromszéki prefektúra szerint szerdán a bukaresti Matei Balș intézettől megérkezett a laboreredmény annak a férfinak az esetében is, aki Olaszországból érkezett, belázasodott, és értesítette az egészségügyi hatóságokat. Őt az elmúlt napokban a sepsiszentgyörgyi kórház fertőző betegségek osztályán tartották elszigetelve. A laborvizsgálat azonban azt igazolta, hogy a férfi nem koronavírussal fertőzött.

Kovászna megyéből az elmúlt napokban két labormintát vette olyan személyektől, akik Olaszország Lombardia és Veneto tartományaiból érkeztek, ezeket elküldték a bukaresti intézménybe egyikük esetében megérkezett válasz, hogy nem fertőzött a Covid 19 nevű vírussal. Háromszéken az elmúlt 24 órában senki nem hívta az 122-es hívószámot koronavírus fertőzés gyanú miatt, tájékoztat a prefektúra.

Kapcsolódók

Kimaradt?