banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

A PNL Alina Gorghiut javasolja a szenátus elnöki tisztségébe

Alina Gorghiut javasolja a szenátus elnöki tisztségébe a Nemzeti Liberális Párt (PNL) – jelentette be Ludovic Orban kormányfő és pártelnök, miután az alkotmánybíróság szerdai határozatában kimondta, hogy alkotmányellenes módon választották meg tavaly Teodor Meleşcanut a felsőház élére.

„A PNL jelöltje a szenátus elnöki tisztségére Alina Gorghiu, ezt a párt Országos Politikai Bizottsága is megszavazta” – nyilatkozta Orban a Victoria-palotában szervezett szerdai sajtótájékoztatóján.

A taláros testület közleménye értelmében többségi szavazással született meg a döntés, miszerint a Teodor Meleşcanu házelnökké választásáról szóló, 2019/36-os szenátusi határozat alkotmányellenes.

Meleşcanu várja az ítélet indoklását

Mindaddig ellátja házelnöki teendőit, amíg a kinevezését alkotmányellenesnek minősítő határozat megjelenik a Hivatalos Közlönyben – jelentette ki szerdán Teodor Meleşcanu.

Hozzátette, miután az alkotmánybíróság vonatkozó döntését közzéteszik a Hivatalos Közlönyben, „sor kerül a szükséges politikai egyeztetésekre, hogy megtalálják a legjobb megoldást".

Arra a kérdésre, hogy megpályázza-e ismét a szenátusi elnöki tisztséget, Meleşcanu azt válaszolta, ez a lehetőség is nyitott. „Én egyetlen dolgot szeretnék: bármilyen pozícióból hozzájárulni a szenátus minél jobb tevékenységéhez" – fogalmazott.

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?