Medvegázolás Csernátonban: a zernesti rezervátumba szállították a sérült állatot

A Kovászna megyei Csernáton határában keddre virradóan elgázoltak egy medvét személygépkocsival – adta hírül a Transylvanian Wildlife Project nevű természetvédő szervezet a Facebook-oldalán. A végtagtöréseket szenvedett állatot Zernestre szállították.

A beszámoló szerint hajnali háromnegyed ötkor értesítették a Transylvanian Wildlife Project állatorvosát a balesetről. Szász István a helyszínen megállapította, hogy a medve mindkét mellső láb humerusa (felkarcsontja) eltört.

Ezt követően elaltatta az állatot, miközben az illetékes hatóságok a zernesti medverezervátumba való szállítást szervezték meg. Reggel hat órakor már szállítható állapotban volt a nagyvad.

 

Mint ismert, szombat este a Hargita megyei Parajdhoz tartozó Sásverésen ment neki egy több mázsás állatnak egy személygépkocsi. A medve súlyos végtagsérülésekkel maradt az úton, s míg a helyi hatóságok a környezetvédelmi minisztérium kilövési engedélyére vártak, a szerencsétlen mackó több mint fél napot szenvedett (a megmentése állítólag szóba sem jöhetett). Az ügy végül a Hargita megyei prefektus állásába került.

A Szeben megyei Fenyőfalva közelében vasárnap este ütöttek el egy másik medvét, az állat a helyszínen elpusztult, és akárcsak Parajdnál, nem történt személyi sérülés, de a gépjármű alaposan megrongálódott. Hétfő este olvasóink is jelezték, hogy a Maros megyei Makfalvánál is medvegázolás történt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?