Dăncilă közös listát ajánlott a parlamenti választásokra az ALDE-politikusoknak

Semmilyen döntés nem született arról, hogy a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) és a Szociáldemokrata Párt (PSD) közös listán induljon a parlamenti választásokon – jelentette ki Teodor Meleşcanu, a szenátus ALDE színeiben, de a PSD támogatásával megválasztott elnöke.

„Ez mindössze egy ajánlat, amely csak a felek teljes egyetértésével valósulhat meg. Természetesen egy lehetőség, de egy másik lehetőség az, hogy önállóan induljunk, vagy függetlenként vegyünk részt a helyhatósái választásokon, és esetleg ezt követően beszéljünk a közös listáról, de jelenleg semmi sincs eldöntve' - mondta Meleşcanu.

Viorica Dăncilă miniszerelnök, a PSD vezetője azt nyilatkozta szerdán, hogy ajánlatot tett az ALDE kormányt támogató politikusainak, hogy közös listán induljanak jövőre a parlamenti választásokon.

„Ezek az emberek bíztak a kormányprogramban, megtartották a választóknak tett ígéreteiket. Komoly és tisztességes kapcsolatra törekszünk, ezért javaslatot tettünk ALDE-s kollégáinknak, akik támogatják a kormányt, hogy közös listán induljunk a parlamenti választásokon” – mondta Dăncilă.

Az ALDE egyébként kizárta soraiból azokat a politikusokat, akik elfogadták a felajánlott kormányzati tisztségeket.

Kapcsolódók

Kimaradt?