Zajlanak az ellenzéki egyeztetések a bizalmatlansági indítvány benyújtásáról

A bizalmatlansági indítvány benyújtásának megsürgetéséről egyeztetnek kedden a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), a Népi Mozgalom Párt (PMP), a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RDMSZ), valamint a nemzeti kisebbségek törvényhozói.

Az USR képviselőházi frakciójának vezetője, Stelian Ion kezdeményezte találkozón részt vesz Adrian Wiener USR-s szenátor, Cseke Attila RMDSZ-es szenátor, Petru Movilă PMP-képviselő, valamint a nemzeti kisebbségek parlamenti csoportjának vezetője, Varujan Pambuccian.

Stelian Ion szerint a Nemzeti Liberális Párt (PNL) nem igazolta vissza jelenlétét. Az USR képviselőházi frakcióvezetője hétfőn azt mondta, keddre egyeztetésre hívja a parlamenti frakciók vezetőit, hogy a kormány megbuktatását célzó bizalmatlansági indítvány benyújtásának megsürgetéséről tárgyaljanak. Hozzátette, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE), valamint a Pro Romániának is egyértelműen közölnie kell, hogy támogatja-e az indítványt.

A Pro Románia párt elnöke, Victor Ponta hétfőn azt nyilatkozta: ha a miniszterelnök nem járul szerdáig a parlament elé egy átalakított kormány tervével, akkor megszavazzák a bizalmatlansági indítványt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?