Eugen Tomac: a PMP bármikor megszavaz egy bizalmatlansági indítványt

A Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) nem lép ki a kormányból, mert a költségvetés-kiigazításakor minden minisztere plusz pénzt kapott – jelentette ki kedden az RFI-nek adott interjúban Eugen Tomac. A Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke hozzátette: a PMP bármikor kész megszavazni egy bizalmatlansági indítványt.

„Nem hiszem, hogy az ALDE kilép a kormányból. Egy 4 százalékos párt (...) nem engedheti meg magának, hogy távozzon a kormányból, mert nincs esélye a kormányon kívül. Ez csak a Călin Popescu-Tăriceanu kísérlete, hogy hatalmi helyzetbe kerüljön, miután már nem rendelkezik olyan támogatással a lakosság körében, hogy olyan vezetőként pozícionálja magát, aki még tud valamilyen perspektívát nyújtani. (...) Az ALDE minisztériumai pozitív kiigazításban részesültek, tehát a pénzben megegyeztek, de politikai szempontból egyelőre Dăncilă diktálja a kormány irányvonalát, az ALDE vezetőjenek esélye sincs arra, hogy érvényesítsen bármilyen saját szempontot az elnökválasztás tekintetében” – vélekedett Eugen Tomac.

Hozzátette: a PMP bármikor készen áll arra, hogy megszavazzon egy bizalmatlansági indítványt „a Dragnea képmására és hasonlatosságára teremtett kormány ellen”.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?