Körvonalazódik a rendkívüli képviselőházi ülésszak összehívása

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) összegyűjtötte a kellő számú aláírást ahhoz, hogy kezdeményezze a képviselőház rendkívüli ülésszakának összehívását az augusztus 26-a és 30-a közötti időszakra - közölte hétfőn a párt képviselőházi frakcióvezetője.

Raluca Turcan elmondta, kérték a parlamenti többséget alkotó alakulatoktól, hogy hívják össze rendkívüli ülésszakra a képviselőházat, de nem érkezett válasz kérésükre, ennélfogva összegyűjtötték a kellő számú aláírást ahhoz, hogy kezdeményezzék a rendkívüli ülésszak összehívását.

A liberális törvényhozó szerint az alsóháznak tisztáznia kell néhány "akut problémát" a szeptember 1-jén kezdődő őszi ülésszak előtt. A rendkívüli ülésszakban el kell utasítania az amnesztiáról és közkegyelemről szóló tervezetet, amelyet "elásott" a jogi bizottság.

Emellett döntenie kell a vitatott adóügyi intézkedésekről szóló 114-es sürgősségi kormányrendelettel kapcsolatban, amely adóemeléseket eredményezett és "elűzte" a befektetőket, meg kell vitatnia a megyei közúti személyszállítást a közszolgáltatások közül kiiktató 51-es sürgősségi kormányrendeletet, és jóvá kell hagynia a büntetés-végrehajtási jogorvoslat törvényét hatályon kívül helyező tervezetet - tette hozzá Turcan.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?