banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Johannis is rábólintott: minden munkaszüneti napot közölnie kell a kormánynak az év elején

Kihirdette az államelnök azt a munkatörvénykönyvet módosító javaslatot, amely előírja: a kormánynak határozatba kell foglalnia minden év január 15-éig, hogy a törvényes ünnepnapokat megelőző vagy azokat követő munkanapok közül melyeket nyilvánítja munkaszüneti napnak.

A tervezetet júniusban fogadta el döntő házként a képviselőház, a Hivatalos Közlönyben való megjelenését követően lép ténylegesen hatályba.

A tervezet értelmében a hivatalos ünnepnapokat megelőző vagy követő szabadnapok megjelölése mellett ezek pótlásának dátumáról is rendelkeznie kell a kormány határozatának. A tervezetet Vass Levente Maros megyei RMDSZ-es képviselő terjesztette a parlament elé.

Korábban úgy fogalmazott: „Kiszámíthatóságot, a családi programok tervezhetőségét, a hosszú hétvégék hatékonyabb kihasználását teszi majd lehetővé ez az RMDSZ-es törvénymódosítás. Elkerülhető lesz, hogy alig napokkal egy ünnepnap előtt derüljön ki, megadják az ünnepet követő vagy megelőző napokat is. A magánszektor számára is könnyebb lesz tevékenysége összehangolása az állami szektorral.”

 

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?