Arad megyében még nem kapott ennyi szavazatot EP-választáson az RMDSZ

A vasárnapi európai parlamenti választáson Arad megyében a részvételi arány kevéssel maradt el az országos átlagtól: a választói joggal rendelkezők 47,81 százaléka járult az urnák elé, míg országos szinten 49,02 százalék ez az arány.

A nem végleges adatok szerint 172 563 volt az érvényes voksok száma Arad megyében, ebből a legtöbbet, majdnem 67 ezret a Nemzeti Liberális Párt (PNL) kapta. A nagyobbik kormánypártra, a Szociáldemokrata Pártra (PSD) 29 ezernél többen szavaztak, de a szintén ellenzéki USR–PLUS választási szövetség ennél jóval több szavazatot kapott (közel 35 ezret).

Az RMDSZ több mint 10 ezer szavazattal a negyedik helyen végzett megyei szinten, meghaladva a bejutási küszöbnek számító ötszázalékos határt. EP-választáson ennyi szavazatot még nem kapott az RMDSZ Arad megyében – hangsúlyozta Faragó Péter parlamenti képviselő, a megyei szervezet elnöke, de hozzátette, ez elmarad a legutóbbi országos parlamenti választáson kapott voksok számánál.

A honatya szerint azonban jó felmérő volt a vasárnapi szavazás, hogy az RMDSZ tudja, hogyan is áll Arad megyében a jövő évi helyhatósági és parlamenti választások előtt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?