banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Már nem akar miniszter lenni Lia Olguţa Vasilescu

„Úgy döntöttem, hogy visszavonom jelöltségemet a kormányfőhelyettesi és fejlesztési miniszteri tisztségre” - jelentette be kedd este Lia Olguţa Vasilescu, miután erről egyeztetett Liviu Dragneával, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökével.

A bejelentés előzménye, hogy az államfő korábban többször is elutasította a politikus tárcavezetői kinevezését. Klaus Johannis legutóbb arra hivatkozott, hogy Vasilescu semmilyen tapasztalattal vagy szakképesítéssel nem rendelkezik azokon a területeken, amelyek irányítására jelölték, ezért másik jelölt kiválasztására szólította fel a kormányfőt.

„Miután beszéltem Liviu Dragnea pártelnökkel úgy döntöttem, hogy visszavonom jelöltségemet a kormányfőhelyettesi és fejlesztési miniszteri tisztségre. Ha az alkotmánybírósághoz fordulunk, a döntésre legalább egy, másfél hónapot kell várni, ami akadályozná a kormányzat hatékony működését, hisz egy fontos miniszter hiányozna éppen akkor, amikor Románia tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét” - írta keddi Facebook-bejegyzésében a volt munkaügyi miniszter.

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?