Dăncilă: felszólítom az államfőt, hogy hagyjon fel a politikai játszmákkal

„Felszólítom az államfőt, hogy hagyja abba a politikai játszmákat, mert a fejlesztési tárca élére kinevezett miniszterre van szükség” - jelentette ki a pénteki kormányülés elején Viorica Dăncilă miniszterelnök.

A kormányfő szerint ez az igény annál is erősebb, hogy Románia tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét. Véleménye szerint Lia Olguţa Vasilescu minden szempontból megfelel erre a posztra, hisz korábban a munkaügyi minisztérium élén sikeresen irányította az aktuális kormányzat két legbonyolultabb törvényének, a bértörvénynek és a nyugdíjtörvénynek a kidolgozását.

Dăncilă szerint ezért csak a kormányzati tevékenység szándékos akadályozásaként értelmezhető, hogy az államfő ismételten elutasította a jelölt kinevezését fejlesztési miniszternek. Meglátása szerint Klaus Johannis életben tart egy olyan konfliktust, amely sem a gazdaságnak, sem a polgároknak nem hoz semmi jót.

Klaus Johannis csütörtökön értesítette levélben Viorica Dăncilă miniszterelnököt arról, hogy elutasítja Lia Olguţa Vasilescu kinevezését a miniszterelnök-helyettesi és fejlesztési és közigazgatási miniszteri tisztségbe. Az államfő azzal indokolta elutasítását, hogy Lia Olguţa Vasilescu "nem rendelkezik megfelelő felkészültséggel" e tisztség betöltéséhez.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?