Tizenhat megyét és Bukarestet sújtotta szombaton a rossz idő

A szaktárca tájékoztatása szerint Arad, Argeş, Brăila, Buzău, Călăraşi, Konstanca, Dâmboviţa, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vâlcea megyében és Bukarestben okozott gondot a havazás, a jegesedés, az úttestre kidőlt fák és oszlopok.

Az Arad megyei Szemlak településen, a 709D jelzésű megyei úton harminc személygépkocsi akadt el körülbelül 40 utassal a hóban. A helyi hatóságok hóeltakarító gépeket küldtek a helyszínre, hogy az autók folytathassák útjukat.

Ilfov megyében 38 kidőlt fát és két villanyoszlopot kellett eltávolítani az utakról. Bukarestben 740 fa, három elektromos huzal és tíz oszlop is a földre zuhant. Összesen 55 személygépkocsi rongálódott meg a leeső fáktól és oszlopoktól.

Ialomiţa megyében 14 utat lezártak a forgalom elől. A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) 861 munkagépet hozott működésbe, 2886 tonna csúszásgátlót és 44 tonna kalcium-kloridot szórt le ezen a napon.

17 megye (Argeş, Brăila, Buzău, Dâmboviţa, Prahova, Călăraşi, Krassó-Szörény, Ialomiţa, Ilfov, Hunyad, Dolj, Gorj, Giurgiu, Mehedinţi, Teleorman, Tulcea és Vâlcea) összesen 180 településén, 157.405 fogyasztónál szakadt meg az áramszolgáltatás. 196 szakembercsoport dolgozik a kár elhárításán, Ialomiţa megyében 16 áramgenerátort helyeztek üzembe.

Több kikötőt lezártak a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt.

A belügyi alakulatok - rendőrök, csendőrök, tűzoltók - továbbra is készenlétben állnak, ugyanis a meteorológusok előrejelzése szerint vasárnap reggelig további csapadék, erős szél, számottevő jegesedés és hegyvidéken havazás várható, főleg Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi megyében és a fővárosban.

Kapcsolódók

Kimaradt?