Kilencezer rendőrt mozgósítanak újévkor országszerte

Az általában szolgálatot teljesítő állományon felül országszerte csaknem kilencezer rendőrt mozgósítanak újévkor – tájékoztatott az országos rendőr-főkapitányság.

A több mint 8800 rendőr közül 5700-an közrendvédelmi, 1400-an közlekedési, csaknem 600-an bűnügyi rendőrök, a többiek más szolgálatokhoz tartoznak. 

A rendőrség adatai szerint szilveszterkor 35 megyében és Bukarestben 125, nagyobb tömegeket megmozgató eseményre (koncertekre, egyéb kulturális-művészeti előadásokra) kerül sor, ezekre összesen mintegy 300 ezer résztvevőt várnak. A rendőrség ennek kapcsán figyelmeztet a pirotechnikai eszközök használatának veszélyeire, a szülőknek azt tanácsolja, hogy ha ilyeneket adnak gyermekeik kezébe, győződjenek meg arról, hogy megfelelően használják ezeket a termékeket. 

A közlekedésrendészet munkatársai 270 sebességmérővel lesznek jelen az utakon, a forgalmasabb útszakaszokon pedig helikopterből is figyelni fogják a forgalmat. A gépkocsivezetőknek ezúttal is azt javasolják, hogy vezessenek nyugodtan és türelmesen, és a téli útviszonyoknak megfelelően felszerelt járművel induljanak útnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?