Klaus Johannis jelenlétében fogadja el a kormány a kapzsisági adót?

FRISSÍTVE: A jegybank, a gazdasági szakértők és az üzleti szféra tiltakozása és a tőzsde beszakadása ellenére csütörtöki ülésén várhatóan megszavazza a kormány a pénzügyminiszter által korábban bejelentett adóügyi intézkedéseket, többek között az úgynevezett kapzsisági adó bevezetését is.

Erről a munkaügyi miniszter nyilatkozott a parlamentben. Marius Budăi úgy fogalmazott: az intézkedéscsomagról szóló sürgősségi rendelet tervezete „várhatóan” a kormányülés napirendjén lesz.

A Dăncilă-kabinet az eddigi gyakorlattól eltérően már szerdán közétette csütörtöki ülésének napirendi pontjai, ám ezek között nem szerepeltek az adóügyi intézkedéseket. Marius Budăi ezt úgy kommentálta: az ülésen bármelyik miniszternek joga van kérni a napirendi pontok kiegészítését.

Mint ismert, korábban az államfő bejelentette, hogy részt kíván venni a kormány ülésein. Erről a munkaügyi miniszter azt mondta: a kormányfőn is múlik Klaus Johannis jelenléte.

FRISSÍTVE: A miniszterelnök a parlamentben megerősítette, hogy a csütörtöki ülésen elfogadják a sürgősségi rendeletet, ha megkapják a Társadalmi és Gazdasági Tanács (CES) véleményezését. A CES ülése csütörtömk délben még tartott.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?