Bírálta Kelemen Hunor a kormány tervezett adóintézkedéseit

Kelemen Hunor szerdán rendkívül aggasztónak nevezte azt, hogy a kabinet alig néhány nappal tervezett hatályba lépésük előtt adóügyi intézkedések egész sorával lepte meg a gazdasági, pénzpiaci szereplőket, pánikot okozva az értéktőzsdén.

Az RMDSZ elnöke az Eugen Teodorovici pénzügyminiszter által ismeretett kormányrendelet-tervezetet kommentálta. Szerinte ezek az intézkedések nem tesznek jót a román gazdaságnak, az ilyen "váratlan mozgások" az adó- és pénzügyi kiszámíthatóság és stabilitás hiányára utalnak.

Kelemen elmondta, nem látta még a vitatott sürgősségirendelet-tervezetet, de a tőzsdei reakciók aggasztóak, és arra utalnak, hogy a kilátásba helyezett intézkedésekről az érintett gazdasági szereplőkkel való előzetes egyeztetés nélkül döntöttek.

A politikus emlékeztetett: az üzletemberek, gazdasági elemzők részéről egyaránt olyan jelzések érkeznek, miszerint "a javaslat átgondolatlan, komoly elemzés nélkül készült", ezért a kormánynak mindenképpen magyarázattal kell szolgálnia a tervezett intézkedésekről.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?