Véres konfliktus Székelyudvarhelyen: nem a gyilkos rántott elsőként kést

A székelyudvarhelyi véres konfliktus halálos áldozata volt az, aki elsőként kést rántott, és rátámadt a gyilkossággal gyanúsított, jelenleg őrizetben lévő fiatalemberre – derül ki a Hargita megyei rendőrség hétfői közleményéből.

Mint megírtuk, két család tagjai között tömegverekedés tört ki vasárnap délután egy Budvár utcai tömbháznál, egy embert halálra késeltek, többen megsérültek. Egy 21 fiatalembert gyanúsítanak emberöléssel, aki jelenleg őrizetben van.

A közlemény szerint a 17.09-kor riasztott rendőrség nagy erőkkel szállt ki a konfliktus helyszínére. A tömegverekedés résztvevőit – a két szomszédos család 3-3 tagját – rövid időn belül azonosították. A rendőrség szerint a „féltékenységből kipattanó konfliktust” elősegítette, hogy a szemben álló felek alkohol befolyása alatt voltak.

Sikerült rekonstruálni a gyilkosság körülményeit is. E szerint a jelenleg őrizetben lévő, 21 éves T. D.-re késsel támadt rá a 40 éves B. J. A fiatalember szintén késszúrásokkal válaszolt: lágyéktájon megsebesítette a férfit, aki két óra elteltével a súlyos vérveszteség miatt a kórházban életét vesztette.

Jelenleg három személy van a székelyudvarhelyi városi kórházban, egy 22-23 éves férfi mellkasi sérüléssel tartózkodik az intenzív osztályon, szúrt sebe van, egy nőt a fül-orr-gége osztályra utalták be arc- és koponyasérülésekkel, az ideggyógyászaton pedig koponyasérüléssel fekszik egy férfi.

Az uh.ro-nak egy szemtanú elmondta: egy asszonyszöktetés állhat a két székelyudvarhelyi család halálesettel végző konfliktusának hátterében.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?