Véres tömegverekedés volt Székelyudvarhelyen, egy ember meghalt

Tömegverekedéssé fajuló konfliktus tört ki két család között vasárnap délután Székelyudvarhelyen, egy embert halálra késeltek, többen megsérültek. A gyilkossággal gyanúsított személyt őrizetbe vették.

A Hargita megyei törvényszéki ügyészség szóvivője, Sorin Colceriu a Maszolnak elmondta, a véres incidens a Budvár utcában történt. A két család ugyanabban a tömbházban lakik, és homályos okokból keveredtek konfliktusba 17 óra körül. „Ha jól értettem, az egyik család egyik nő tagja miatt csaptak össze” – mondta az ügyész.

A tömegverekedés a tömbház előtt történt, a helyszínre odacsődültek a szomszédok is, a hatóságiak nehezen tudták csillapítani az indulatokat. A két család férfi tagjai csaptak össze, előkerültek botok, lapátok és egy kés is. Egy 21 éves fiatalember ágyékon szúrt egy 42 éves férfit, akit kórházba szállítottak, de 19 óra körül a vérveszteség miatt életét vesztette. Különböző sérülésekkel kórházba került további négy személy is.

Az ügyészségi szóvivő elmondta, a gyilkossággal gyanúsított fiatalt őrizetbe vették, hétfőn kérni fogják az előzetes letartóztatását a bíróságtól. Egy tucat személyt hallgattak ki az ügyben. Az esetet a Hargita megyei törvényszéki ügyészség vizsgálja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?