FRISSÍTVE - Tăriceanu mentelmi jogának felfüggesztését kéri a DNA

Călin Popescu Tăriceanu mentelmi jogának felfüggesztését kéri a korrupcióellenes ügyészség (DNA), hogy bűnvádi eljárást indíthasson a politikus ellen – értesült vádhatósági forrásokból az Agerpes. FRISSÍTÉS: A politikus reagált a hírre.

A hírügynökség úgy tudja: a szenátus házelnökét vesztegetés elfogadásával gyanúsítja a DNA. Az állítólagos bűncselekményt az ügyészek szerint Călin Popescu Tăriceanu még a miniszterelnöki mandátuma idején, 2004 és 2008 között követte el. A hírtelevíziók szerint eljárás az úgynevezett Microsoft-dossziéval kapcsolatos.

Augustin Lazăr legfőbb ügyész állítólag hivatalosan értesítette már a szenátust arról, hogy a DNA Călin Popescu Tăriceanu mentelmi jogának felfüggesztését kéri. A kérésről a későbbiekben döntenek a szenátorok. A házelnök a HotNews-nak azt nyilatkozta szerda este, hogy a szenátushoz eddig nem érkezett értesítés erről a legfőbb ügyészségtől.

FRISSÍTÉS: „Az én kormányfői mandátumom alatt a kormány egyáltalán nem utalt pénzt Microsoft licencekért” - jelentette ki szerda este Călin Popescu-Tăriceanu. Közlése szerint a mandátuma idején kiadott kormányrendeleteknek az volt a célja, hogy felleltározzák a közhivatalok által használt Microsoft licenceket. „Emlékeztetek, hogy ezt a szerződést 2004-ben kötötték”' – közölte a politikus.

Véleménye szerint „a DNA ügyiratgyár újabb termékével van dolgunk”. „Úgy vélem, hogy az, hogy tíz évvel a mandátumom után előrángatnak egy ilyen ügyet (...), az egyféle reakció az ellen, hogy következetesen kiállok az igazságszolgáltatásban elkövetett visszaélések visszaszorításáért. Az én tevékenységem nyilvánvalóan zavarja azokat, akik törvénytelen módon megszerezték a hatalmat Romániában. Miután felmentettek a hamis tanúzás vádja alól, a DNA ügyiratgyár most egy újabb terméket szállított” - tette hozzá Călin Popescu-Tăriceanu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?