Leintettek a rendőrök New Yorkban egy 1300-as Daciát

Továbbra is csodájára járnak a New York-iak a metropolisban közlekedő, időközben híressé vált 1300-as Daciának. Vasárnap egy rendőr leintette az autót, de mint kiderült, csak azért, mert nagyon kíváncsi volt arra, hogyan került a járgány az Egyesült Államokba.

Erről az 1300-as Dacia tulajdonosa, a Romániából áttelepült Eduard Palaghiţă számolt be a Facebook-oldalán. Közlése szerint kissé berezelt, amikor a nyomába szegődő járőr jelezte, hogy húzzon le az út szélére. Attól tartott, hogy az oldalsó visszapillantó tükrök hiánya miatt fogják megbírságolni.

 
 

Ijedtsége azonban alaptalan volt, mert az Olaszországból származó rendőr csak az autójára volt kíváncsi. „Azt mondta nekem, hogy gyerekkorában elég sok Daciát látott az utakon. Az érdekelte, hogy miként került ez az autó New Yorkba” – számolt be Palaghiţă.

Mint korábban írtuk, az 1995-ben áttelepült férfi ezt az autót 2015-ben hozatta magának Romániából. Korábban egy 1974-es évjáratú Renault 12-es gépkocsija is volt, amelyet idehaza akkoriban 1300-as break Dacia néven gyártottak. A férfi pénzt nem kímélve újravarázsolta a "Daciát", számos alkatrészét, többek között a kormányát is a pitești-i gyár termékeire cserélte, és közlekedett is vele New Yorkban.

A mostani, narancssárga Daciája főként azután vált híressé, hogy szerepelt a Gotham című amerikai filmsorozatban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?