Batman egy 1300-as Daciával száguldozik a Gotham sorozatban

Egy narancssárga 1300-as Dacia is felbukkan a Gotham című amerikai filmsorozatban. Erről az autó tulajdonosa maga számolt be a Facebook-oldalán.

A Romániából 1995-ben az Egyesült Államokba áttelepült Eduard Palaghiţă a régi Dacia autók szerelmese. Többször cikkezett is róla az amerikai sajtó, hiszen az egyik 40 éves gépkocsijának korábban a csodájára jártak New Yorkban.

Különleges hobbijáról tudomást szerezhetett a Gotham sorozat stábja is, mert az egyik rész forgatásához kölcsönkérték tőle az 1300-as Daciáját. Az nem világos, hogy milyen szerepet szántak a szocialista autóipar remekének a filmben. Eduard Palaghiţă csak annyit írt Facebookon: az autója „Batmanre vár”. A jeleneteket New Yorkban forgatták.

A román férfi egyébként ezt az autót 2015-ben hozatta magának Romániából. Korábban egy 1974-es évjáratú Renault 12-es gépkocsija is volt, amelyet idehaza akkoriban 1300-as break Dacia néven gyártottak. A férfi pénzt nem kímélve újravarázsolta a "Daciát", számos alkatrészét, többek között a kormányát is a pitești-i gyár termékeire cserélte, és közlekedett is vele New Yorkban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?