banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Így döntött a bíróság a bukaresti metrós gyilkosság vádlottjáról

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték első fokon azt a nőt, aki múlt év végén, Bukarestben a metró alá lökött egy nőt, a halálát okozva és egy másikat is ugyanezzel a módszerrel próbált megölni. 

A bukaresti törvényszék ítélete értelmében ugyanakkor Magdalena Şerbannak orvosi kezelésnek kell alávetnie magát, továbbá 30 ezer euró erkölcsi és 1200 lej anyagi kártérítést kell fizetnie Alexandra Costachénak (aki épségben megúszta az esetet) és további 30 000 euró erkölcsi kártérítést a perhez polgári félként csatlakozott Alexandru Ogrának. 

Az ítélet nem jogerős, megfellebbezhető. 

Magdalena Şerban ellen emberölési kísérlet és minősített emberölés miatt emelt vádat az ügyészség. 

A vádirat szerint 2017. december 12-én a Costin Georgian megállóban a metrósínek felé lökött egy nőt, azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy az éppen közeledő szerelvény alá taszítsa, a fiatal nőnek azonban sikerült megszabadulnia. Ugyanazon a napon, pár órával később, a Dristor 1 metróállomás peronján egy másik nőt a metrósínekre lökött, majd miután áldozata megpróbált a peron szélébe kapaszkodva kimenekülni, fejbe rúgta, így az áldozatot elütötte a metró és meghalt. 

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?