Letartóztatták a bukaresti metrós gyilkost

Harminc napos előzetes letartóztatásba helyezték szerda este azt a nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy a metrósínek közé lökött egy fiatalasszonyt. Az áldozatot halálra gázolt egy szerelvény.

A törvényszék döntése nem jogerős, de végrehajtandó, így Magdalena Şerban fogdában van. A nő ellen emberölés és emberölési kísérlet gyanújával indult eljárás. A gyilkosság a Dristor, a gyilkossági kísérlet a Costin Georgian nevű állomáson történt.

Mindkét esetről felvételt készítettek a Metrorex vállalat térfigyelő kamerái, amelyek alapján a rendőrség szerdára virradóra azonosította és elfogta a 36 éves nőt. A felvételek minden kétséget kizáróan bizonyítják, hogy a rendőrök azt a személyt vették őrizetbe, aki kedden 21 óra körül a sínek közé lökte a 25 éves nőt a Dristor metróállomáson. Szintén ő volt az, aki 15 óra körül egy 20 éves lányt akart a Costin Georgian állomáson a szerelvény elé akart taszítani, de áldozata kisebb sérülésekkel megúszta.

Az őrizetbe vett nő beismerte tettét, de nem adott rá magyarázatot. Kihallgatása alatt összefüggéstelenül beszélt, és zavarodott állapotban volt. A rendőrség gyanúja szerint valamilyen mentális betegségben szenved.

A hírtelevíziók szerda este részletet közöltek a Dristor állomás térfigyelőjének felvételéből. Ezen az a jelenet látható, amint Magdalena Șerban a sínek közé löki áldozatát, aki gyanútlanul álldogált a peronon, és figyelmét a mobiltelefonja kötötte le. Néhány másodperccel később berobogott az állomásra a szerelvény, és elgázolta a 25 éves nőt. Ezt a jelenetet már nem sugározták a televíziók, mint ahogy azt sem, amikor a támadó lábbal visszalöki a sínek közé a peronra visszakapaszkodni próbáló áldozatot.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?