FRISSÍTVE - Bukaresti metrós gyilkosság: így került a sínek közé az áldozat

FRISSÍTVE: Őrizetbe vettek szerda reggel a bukaresti rendőrök egy nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy kedden néhány óra leforgása alatt a metró elé lökött két személyt. 

Az áldozatok is fiatal nők voltak: egyikük meghalt, a másik csak enyhe sérüléseket szerzett. A feltételezett gyilkosság a Dristor, a gyilkossági kísérlet a Costin Georgian nevű állomáson történt.

Kedd este még arról szóltak a hírek, hogy délután a metró elé vetette magát és meghalt egy 25 éves nő a Dristor állomáson. Este nyolc óra tájban azonban jelentkezett a rendőrségen egy 20 éves lány, aki elmondta, hogy egy számára ismeretlen, 40 év körüli nő délután 3-kor a sínek közé lökte a Costin Georgian állomáson. Utóbbi áldozatnak nem esett komolyabb baja.

Mindkét jelenetről felvételt készítettek a Metrorex vállalat térfigyelő kamerái, amelyek alapján a rendőrség az éjszaka folyamán azonosította és elfogta a gyanúsítottat, egy 36 éves nőt. Kihallgatása jelenleg zajlik, tetteinek oka ismeretlen.

FRISSÍTÉS1: Részletek a gyilkosságról

A gyanúsítottat éjjel egykor fogták el a járőrök, Bukarest egyik központi terén, egy üzlet előtt – számolt be rendőrségi forrásokra hivatkozva a bukaresti sajtó. A nő nem tanúsított ellenállást.

A térfigyelő kamerák felvételei minden kétséget kizáróan bizonyítják, hogy a rendőrök azt a személyt vették őrizetbe, aki kedden 21 óra körül a sínek közé lökte a 25 éves nőt a Dristor metróállomáson. Szintén ő volt az, aki 15 óra körül egy 20 éves lányt akart a Costin Georgian állomáson a szerelvény elé akart taszítani, de áldozata kisebb sérülésekkel megúszta.

A Dristoron elhelyezett térfigyelő kamerák felvételei szerint a gyanúsított riasztó hidegvérrel taszította a halálba a 25 éves áldozatát. A jelenetek időpontjában az állomás szinte üres volt. A gyanúsított hátulról a sínek közé lökte a fiatal nőt, aki azonban fel tudott tápászkodni, és kétségbeesetten próbált visszamászni a peronra, mert nagy sebességgel közeledett a metró. Támadója azonban nem hagyott számára menedéket: lábával visszalökte a sínek közé, éppen amikot befutott a szerelvény, majd eltávozott.

FRISSÍTÉS2: Elmebeteg lehet a gyilkos

Az őrizetbe vett nő beismerte tettét, de nem adott rá magyarázatot. Kihallgatása alatt összefüggéstelenül beszélt, és zavarodott állapotban volt. A rendőrség gyanúja szerint valamilyen mentális betegségben szenved – írja hatósági forrásokra hivatkozva a News.ro.

Annyit sikerült róla kideríteni, hogy craiovai, Magdalena Șerbannak hívják, és egy barátjánál lakik Bukarestben. Barátja lakcímét nem tudta, de azt mondta a nyomozóknak, hogy el tudja őket vezetni a lakáshoz.

FRISSÍTÉS3: Így került a sínek közé az áldozat

A hírtelevizók szerda este részletet közöltek a Dristor állomás térfigyelőjének felvételéből. Ezen az a jelenet látható, amint Magdalena Șerban a sínek közé löki áldozatát, aki gyanútlanul álldogált a peronon, és figyelmét a mobiltelefonja kötötte le. Néhány másodperccel később berobogott az állomásra a szerelvény, és elgázolta a 25 éves nőt. Ezt a jelenetet már nem sugározták a televíziók, mint ahogy azt sem, amikor a támadó lábbal visszalöki a sínek közé a peronra visszakapaszkodni próbáló áldozatot.

A felvételeken egyébként látható, hogy akadt néhány ember azokban a másodpercekben az állomáson, de senki nem sietett a 25 éves nő segítségére. Magdalena Șerban zavartanul elhagyta a gyilkosság helyszínét. Néhány órával később fogták el a rendőrök.

Kapcsolódók

Kimaradt?