Ezt vallotta a bukaresti metrós gyilkosság elkövetője

„Hirtelen elárasztott a gyűlölet, mindenki elviselhetetlenné vált számomra” – így indokolta meg tettét a múlt év végén történt bukaresti metrós gyilkosság elkövetője.

A vallomás részlet a jelenleg előzetes letartóztatásban Magdalena Şerban elleni vádiratból. A gyilkossággal vádolt 36 éves nő ügyét a Bukaresti Törvényszék tárgyalja. A vádlott korábban másfél évet töltött a börtönkórházban, és a pszichiátriai szakvéleményezés szerint súlyos viselkedési zavarai vannak, s tettének elkövetésekor alacsony volt az ítélőképessége.

Ez derül ki a vallomásából is, amely szerint a sínek elé lökött lányban egy másik nőt vélt felfedezni, akivel korábban együtt élt Spanyolországban, s aki szerinte korábban rengeteg rosszat tett neki. „Hirtelen elárasztott a gyűlölet (…), elsötétült az agyam. Egy ilyen nő, mint ez, okozott nekem annyi rosszat” – nyilatkozta arról, hogy mi járt a fejében, mielőtt a halálba küldte volna a 25 éves Alina Ciucut.

Magdalena Şerbant tavaly december 13-án helyezték előzetes letartóztatásba gyilkosság és gyilkossági kísérlet vádjával. Egy nappal korábban a bukaresti Distor metrómegállóban a sínekre lökött egy 25 éves nőt, akit elgázolt a 10 másodperc múlva befutó szerelvény. Később gy másik lánnyal is ugyanezt tette, de neki sikerült kimásznia a sínekről.

Kapcsolódók

Kimaradt?