Ajándék sörrel ösztönzik az üveghulladék-gyűjtést Háromszéken

Több mint 42 ezer kilogramm üveget gyűjtöttek össze a sepsiszentgyörgyiek ingyen sörért cserében.

A Tega helyi köztisztasági vállalat két napig hat helyszínen gyűjtötte a befőttes és italos üvegeket, és minden leadott 5 kilóért egy fél liter sört adtak ajándékba. Sikeres volt az akció, hiszen a sepsiszentgyörgyiek 42 840 kg üveget adtak le, számolt be Máthé László.

A Tega vezetője szerint havonta átlagosan 20 tonna üveg gyűl össze a gyűjtőpontokból, most egy hétvége alatt dupla mennyiséget gyűjtöttek be. „Az volt a célunk, hogy ezeket az üvegeket hasznosítsák újra, semmiképp ne kerüljenek a vegyes hulladékba, ezt sikerült is teljesítenünk”, mondta Máthé László. Hozzátette: fontos, hogy Háromszéken csökkenjen a vegyes, azaz továbbiakban nem felhasználható hulladék mennyisége, az újrahasznosítható anyag hányada pedig növekedjen, ilyen módon szeretnék teljesíteni az újrahasznosítási elvárásokat.

A Tega október közepétől az Olt menti településeken folytatja az üveggyűjtést, tervek szerint 13 településen zajlik majd hasonló akció. Október 15-től naponta más más településen gyűjtenek üveghulladékot, így sorrendben Árkoson, Sepsikőröspatakon, Sepsibodokon, Gidófalván, Málnáson, Mikóújfaluban, Sepsibükszádon, Illyefalván, Kökösben, Előpatakon, Uzonban, Rétyen és Maksán. A késő őszi, illetve téli hónapok során pedig Erdővidéken és Kézdiszéken is folytatódhat az üveggyűjtés.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?