Băsescu szerint az ellenzék profitálhat a Firea-Dragnea konfliktusból

Ha az ellenzék „okos”, akkor profitálhat a Gabriela Firea bukaresti főpolgármester és a Liviu Dragnea szociáldemokrata (PSD) pártelnök közötti konfliktusból - jelentette ki pénteken Neptunon Traian Băsescu, a Népi Mozgalom Párt (PMP) szenátora.

"Megmondhatom, hogy ki veszít ebből a konfliktusból, az ország veszít, de az ellenzék, ha okos, nyerhet. Most kell előjönni egy bizalmatlansági indítvánnyal, itt van a sertéspestis, itt van az augusztus 10-ei kormányzati bányászjárás, és repedezik a PSD. Ennél többet mit lehet kívánni?” - válaszolta Băsescu, amikor a PSD-n belüli konfliktusról kérdezték.

Mint ismert, az elmúlt napokban a PSD legnépszerűbb politika, Bukarest főpolgármestere előzmény nélküli módon bírálta Liviu Dragneát. Gabriela Firea azzal vádolta a pártelnököt, hogy egymaga hozza meg a legfontosabb döntéseket, elakasztja a főváros számára fontos projekteket, ellene pedig "lejárató kampányt" folytat. Szerinte mind a párt és a kormány megítélése, mind az ország jövője szempontjából hasznos lenne, ha Dragnea "visszalépne".

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?