FRISSÍTVE - Nagyon nekiment Liviu Dragneának a PSD legnépszerűbb politikusa

„Előnyös lenne” Liviu Dragnea visszavonulása a Szociáldemokrata Párt éléről, ha a nagyobbik kormánypárt vezetőjének nem sikerül változtatni munkastílusán, vagyis azon, hogy mindössze két-három személlyel szokott egyeztetni - jelentette ki Bukarest főpolgármestere, Gabriela Firea kedd este a román közszolgálati televíziónak adott interjúban. FRISSÍTÉS: A poltikus szerdai sajtótájékoztatóján is bírálta Liviu Dragneát.

A PSD legnépszerűbb politikusát arról kérdezték a köztelevízióban, hogy véleménye szerint Dragneának „tennie kell-e egy lépést hátra”, mire Firea azt felelte: személyes véleménye szerint igen. „Vagy megváltoztatja a munkamódszerét, és lemond arról, hogy csak két-három személlyel egyeztet (akik sokszor nem is a kormány tagjai), tehát ha teljesen megváltoztatja a munkamódszerét (...), az nagyon jó lenne, de ha nem, akkor a párt számára előnyös lenne a visszavonulása, és nem is annyira a pártnak, mint amennyire az országnak” - mondta Firea.

A PSD alelnöke azt is felidézte, hogy a Tudose-kormány bukása után a PSD vezetőségéből is sokan csak „forrásoktól” vagy a sajtóból tudták meg, kit javasol Dragnea a kormányfői székbe, és ez szerinte nem természetes. „Este még Carmen Dan asszonyt javasolta. De mivel felhívott néhány kollégát, és ők tiltakoztak, Dăncilă asszonyra váltott, a többiek viszont gyakorlatilag forrásokból tudták meg, ki a jelölt” - mondta a TVR műsorában Firea.

Hozzátette, Carmen Dan miniszterelnöki kinevezése ellen azzal érveltek pártbéli kollégái, hogy „nem lehet Teleorman megyéből az egész kormány”, Viorica Dăncilă mellett fontos érv volt viszont, hogy második európai parlamenti mandátumát töltötte, jó viszonyt ápolt Brüsszellel. „Én is nyilvánosan támogattam, és nem bánom ezt” - szögezte le Gabriela Firea.

Bukarest főpolgármestere a PSD végrehajtó bizottságának neptuni ülésén is bírálta Liviu Dragneát. A felmérések szerint hónapok óta Gabriela Firea a PSD legnépszerűbb politikusa.

FRISSÍTÉS: Szerdán folytatatta a bírálatokat

Gabriela Firea, Bukarest főpolgármestere arról beszélt szerdai sajtótájékoztatóján, hogy Liviu Dragnea lejárató kampányt indított ellene. 
"Amiatt, hogy meg mertem mondani: rossz úton haladunk, a politikai csapatom eltávolodik a románoktól, a bukarestiektől, azzal vádoltak meg az utóbbi napokban, hogy saját oldalára állított a párhuzamos állam. Emlékeztetem azokat, akik ilyen hamis állításokat közölnek, hogy a forradalom alatt még líceumba jártam, nem voltam párttag, soha semmiféle titkosszolgálati szerv nem szervezett be vagy nem állított a maga oldalára. És arra is, hogy én Traian Băsescu volt államfővel harcoltam, amíg mások disznót vágtak a párhuzamos állammal. Következésképpen én nem tudom, de önök bizonyára tudják, kik azok, akik illegitim módon egyezkedtek a párhuzamos állammal" - mondta Firea. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?