Újabb székely jelképek eltávolítását kéri Munteanu

Újabb székely szimbólumok eltávolítását kéri a Kovászna megyei prefektus. Codrin Munteanu rámutatott, hogy az elmúlt időszakban több háromszéki településen, a közlekedési táblákon jelentek meg kék-arany színű, napot és holdat ábrázoló matricák.

Eezért felkérte a rendőrséget, hogy vegyék számba ezeket az eseteket és felszólította a kézdivásárhelyi, kézdiszentléleki, illyefalvi, aldobolyi és kökösi polgármestereket, hogy mihamarabb távolítsák el ezeket a székely jelképeket tartalmazó matricákat a táblákról.

Codrin Munteanu közleményében kifejti, hogy a matricák az elmúlt napokban jelentek meg több háromszéki település közlekedési tábláira ragasztva, és szerinte a polgármestereknek köze van az akcióhoz.munteanu

Novemberben az RMDSZ háromszéki és sepsiszentgyörgyi vezetői, Tamás Sándor és Antal Árpád a kormányhivatal épülete elé helyeztek egy SIC – Terra Siculorum feliratú óriáspannót, válaszként a prefektus székely szimbólumok és magyar nyelvhasználat elleni sorozatos támadásaira. Ugyanakkor több ezer SIC feliratú autós matricát osztottak az embereknek.

Codrin Munteanut rendkívül zavarja a hivatali ablaka elé helyezett tábla, hiszen több ízben is siettette eltávolítását. Azt állítja, hogy december 9-én lejárt az RMDSZ és a reklámcég közti szerződés. Az RMDSZ Kovászna megyei szervezete viszont december 20-ig kért és kapott közterület foglalási engedélyt, ezért a táblát nem távolították el.

„Örülök, hogy a prefektus számon tartja az óriáspannó sorsát, hiszen azért tettük az ablaka elé, hogy lássa. Tamási Áron fogalmazta meg, hogy az igazságot előbb-utóbb meg lehet szokni”- mondta korábban Tamás Sándor, az RMDSZ háromszéki elnöke.

Kimaradt?