Kustán Magyari Attila: Székely konteó

Most, amikor a Magyarevők Intergalaktikus Szövetsége és a gyíkemberek hazánkat fenyegetik, talán jobb lesz odafigyelni a jelekre. Jelek pedig mindenhol vannak, csak keresni kell őket. Aki pedig keres, előbb-utóbb rábukkan a boszniai piramisok alatt rovásírással megírt Nagy Ősi Titkos Rejtélyek Könyvére.

Karakán, erős tollú publicisták teremnek Székelyföldön (is) mostanában, akik nem átallnak mindenféle háttérhatalmi ármánykodás ellenére szembeszállni a Sötét Oldallal, lézerkarddal hasítva szét a paravánt, amely mögött megbújnak a globaliberális bolsevikbérencek.

Kő kövön nem marad, amikor vitriolos mélyelemzéseikben felfedik a Nagy Összeesküvéseket, s legyen szó a tömegesen érkező pirézekről, vagy a brüsszeli eurokraták féltve titkolt magyargyűlöletéről, amelyet sátánista szeánszokon erősítenek meg, semmi nem marad rejtve a Nagyérdemű előtt.

Apropó, pirézek: közismert konteó, összeesküvéselmélet, hogy a menekültek valójában az ISIS katonái, akik majd elfoglalják Európát – ezek szerint azonban a magyar Belügyminisztérium az összeesküvés része, hiszen szerintük is „rengeteg szíriai és iraki menekül ugyanis előlük, mindenféle fizetség nélkül, az életüket féltve”. Már mindenkit felvásároltak a „gazdasági háttérhatalmak”?!

Veszélyes játék összeesküvés-elméletekben hinni, és bár remélhetően van olyan józan az olvasóközönség, hogy a térdét csapkodva röhög az ügyeletes nemzetféltőkön, a lapok főszerkesztői és munkatársai kell szembenézzenek a tükreikkel. Ha az összes román, az összes RMDSZ-es politikus, és nyilván az összes MPP-s, EMNP-s, meg az újabb magyar pártot alapító is, az összes baloldali és liberális, az összes ateista, az összes eurokrata, az összes norvég és piréz, az összes muzulmán és buddhista, az összes meleg és feminista, és már a magyar Belügyminisztérium is ellenség lesz – magyarán mindenki hülye, csak mi vagyunk helikopterek –, akkor talán ideje újrakezdeni a szálak felgöngyölítését.

A folyamatos defenzív magatartás, a „mindenki akadályoz abban, hogy boldogak legyünk” retorika: felelősség-elhárítás. Székelyföldnek nem a határra tűzött lármafákra van szüksége, hanem arra, hogy a hosszú évek óta ígért szépmezői agráripari park megvalósuljon. Nem a mikrofonba kell harsognia, hogy fontosak neki a fiatalok, hanem szakszervezetekbe kell tömörítenie őket. Nem azért kell könnyeznie, hogy kisebbségi létre szorult, hanem azért kell örvendenie, hogy „saját” kisebbségeivel jól tud(na) bánni.

A bolondokra meg nem kell hallgatni. Ők hadd vívják meg napi harcukat a Magyarevők Intergalaktikus Szövetségével.

Fotó: ytimg.com

Kimaradt?