Zöld asztalnál veszített a Tottenham, kiesett az európai kupaküzdelmekből

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) felügyelőbizottsága megerősítette az alapfokú döntést, és a koronavírus-járvány miatt elhalasztott Tottenham Hotspur–Rennes Európa Konferencia-liga-mérkőzést 3–0-s gólkülönbséggel a vendégcsapat javára írta, ezzel eldőlt, hogy búcsúznak a nemzetközi kupaszerepléstől ebben az idényben.

A meccset december 9-én kellett volna lejátszani, de mivel az angol klubnál mind a csapat, mind a stábtagok között sok volt a fertőzött, elhalasztották. A szabályok szerint év végéig be kellett volna pótolni a találkozót, de nem találtak mindkét félnek megfelelő időpontot, így az UEFA a francai együttest hirdette ki győztesnek. A Tottenham fellebbezett, de ezt elutasították, és megerősítették az alapfokú döntést.

Antonio Conte vezetőedző együttesének egy győzelem kellett volna a G-csoport élén végzett Rennes ellen a továbbjutáshoz, de mivel a zöld asztalnál kikapott, a második helyről – így a továbbjutásról – is lecsúszott; a holland Vitesse Arnhem készülhet a tavaszi folytatásra, míg a Tottenham és a szlovén Mura számára befejeződtek a nemzetközi kupaküzdelmek ebben a szezonban.

(Nyitókép forrása: uefa.com)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?