WTA-vb: Anett Kontaveit átmentette kolozsvári jó formáját

Az észt Anett Kontaveit két játszmában legyőzte a Roland Garros-címvédő Barbora Krejcíkovát a mexikói Guadalajarában zajló női tenisz-világbajnokság szerdai nyitó mérkőzésén.

A cseh játékos nem tudta megszorongatni riválisát, aki 1 óra 16 perc alatt diadalmaskodott.  

A csoport másik mérkőzésén az idei wimbledoni döntős cseh Karolína Plísková három játszmában legyőzte a spanyol Garbine Muguruzát.

Karolína Plísková hiába nyitott 2:0-val, kétszer elveszítette az adogatójátékát, így 39 perc alatt szetthátrányba került. A folytatásban Muguruza nem tudta kétszer hozni a szerváját, így következhetett a harmadik játszma, amelyben fej fej mellett haladtak. A végjátékban Plískovának volt két meccslabdája is, ám végül rövidítésben diadalmaskodott közel két és fél óra alatt.

A másik, szintén egy ősi városról elnevezett Chichén Itzá-kvartettet a fehérorosz Arina Szabalenka, a lengyel Iga Swiatek, a görög Maria Szakkari és a spanyol Paula Badosa alkotja.

A vb-nek eredetileg a kínai Sencsen adott volna otthont, ám a koronavírus-járvány miatt a WTA egyetlen alkalomra Guadalajarába helyezte át a nyolcfős tornát.

WTA-világbajnokság (Guadalajara), Teotihuacán-csoport, 1. forduló

  • Anett Kontaveit (észt)–Barbora Krejcíková (cseh) 6:3, 6:4
  • Karolína Plísková (cseh, 3.)–Garbine Muguruza (spanyol, 6.) 4:6, 6:2, 7:6 (8–6)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?