Vizes Eb: Rasovszky Kristóf ötödik 10 kilométeren

Fotó: MTILegjobb magyarként Rasovszky Kristóf ötödik helyen végzett a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében csütörtökön a budapesti vizes Európa-bajnokságon.

Az olimpiai számot nagy fölénnyel nyerte az olasz Gregorio Paltrinieri, aki szerdán öt kilométeren sem talált legyőzőre. A második helyen, akárcsak a rövidebb távon, a francia Marc-Antoine Olivier ért célba, míg a harmadik a világbajnoki címvédő német Florian Wellbrock lett.

A szám másik két magyar indulója, Székelyi Dániel 11., Gálicz Péter pedig 17. helyen végzett.

A 2018-as, glasgów-i Eb-n ebben a számban az aranyról éppen csak lemaradó, a 2019-es világbajnokságon negyedik, ezáltal olimpiai induló Rasovszky ezúttal is sokáig haladt a mezőny elején, amelyet a táv négyötödéig Wellbrock vezetett. Ezer méterrel a cél előtt azonban a riói olimpián nagymedencében 1500 méteren aranyérmes Paltrinieri állt a mezőny élére és olyan iramot kezdett diktálni, melyre a többiek képtelenek voltak reagálni.

Az olasz klasszis sikerét így senki sem veszélyeztette, Rasovszkytól az utolsó kétszáz méteren szakadtak el a dobogósok, így a magyar versenyző végül ötödikként csapott célba.

Rasovszky szerdán 5 kilométeren negyedik volt.

nyíltvízi úszás, férfi 10 km
1. Gregorio Paltrinieri (Olaszország) 1:51:30.6 óra
2. Marc-Antoine Olivier (Franciaország) 11.1 másodperc hátrány
3. Florian Wellbrock (Németország) 11.4 mp h.
...5. Rasovszky Kristóf 14.4 mp h.
...11. Székelyi Dániel 34.1 mp h.
...17. Gálicz Péter 52.7 mp h.

Kapcsolódók

Kimaradt?