Nyíltvízi úszó világkupa: Rasovszky Kristóf ezüstérmes lett 10 kilométeren

Rasovszky Kristóf a második lett a nyíltvízi úszók szombaton rendezett dohai világkupaversenyén.

Rasó-parádé Dohában: 2. hely a Vk-nyitányon Ismét régi önmagára emlékeztető úszással robbantotta be az idényt a világ-...

Közzétette: Magyar Úszó Szövetség - Magyar úszóválogatott – 2021. március 13., szombat

A 10 kilométeres viadalon - a Katarban kialakított 2000 méteres pályán öt kört kellett megtennie a mezőnynek - csak az olimpiai bronzérmes francia Marc-Antoine Olivier tudta megelőzni a 23 éves magyar versenyzőt. A magyarok közül az első tízbe került Huszti Dávid is. A nőknél a brazilok klasszisa, Ana Marcela Cunha diadalmaskodott, legjobb magyarként Rohács Réka a kilencedik lett.

Ugyanezt a versenyt még tavaly is meg tudták rendezni Dohában, de a koronavírus-járvány miatt azóta egyetlen viadalon sem tudtak részt venni a nyíltvízi úszók. A mostani megméretésen 27 ország 99 versenyzője vett részt.

„Előző nap nagyon rosszul éreztem magam a tengerben, hiszen utoljára augusztusban, az Ironman-váltó alkalmával voltam nyíltvízben" - mondta a Magyar Úszó Szövetségnek Rasovszky Kristóf. „Aztán ma szerencsére visszajöttek a dolgok nagyjából, mondjuk a tájékozódás még részben, mert szerintem kört csináltam a négyszögként kialakított pályából, akkora íveket mentem az első két etapban. Élre álltam, bár előtte azt mondogattam, nem szeretnék, de nem bírtam a véremmel.” Hozzátette, megpróbált végig elöl maradni és bár jól tudott reagálni a franciák támadásaira, Olivier az utolsó szakasz első felében jól váltott ritmust. „Akadt olyan pillanat, amikor majdnem megvolt, de elég komoly szembehullámok jöttek, azaz egyikünk sem igazán érezte, mi lehet a teljesen jó irány, ő is tudott még picit erősíteni, így végül nyert. Én meg kíváncsi volnék, hogy összesen mennyit úsztam, mert lehet, hogy volt az tizenegy kilométer is..." - tette hozzá Rasovszky, aki megjegyezte, kifejezetten bíztatónak gondolja, hogy edzőtáborból érkezve is jó erőben volt.

Eredmények:
    férfiak:

  1. Marc-Antoine Olivier (francia) 1:52:02.40 óra
  2. Rasovszky Kristóf 3.10 másodperc hátrány
  3. Gregorio Paltrinieri (olasz) 5.50 mp h.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?